Cunda Adası Kamp Alanı
Cunda adasında nerede kamp yapılır? En güzel cunda adası kamp alanı neresidir? Çocuklu ailelere uygun kamp alanı. Mocamp çadır ve kamp alanı ile ilgi bilgi.Sayfa İçerikleri
- 1 Çocuklu Aileler İçin;
- 2 Kamp Alanı Fiyatlar?
- 3 Çadır Ve Karavancılar İçin Avantajlar Nelerdir?
- 4 Çadır Ve Karavancılar İçin Dezavantajlar Nelerdir?
- 5 Nasıl Gidilir?
Bu yıl mart ayında hayatımıza bomba gibi giren ve bir çoğumuzun yaşamını, planlarını altüst eden “korono virüs” ülkemizde ve dünyada hala etkisini gösteriyor.
Virüsten payını fazlasıyla alan turizm sektörü kendi yöntemleriyle bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor. Alınan önlemler her ne kadar üst düzeyde olsa da insanlar evlerinden çıkıp tatil moduna girmeye korkar oldu. Yurtdışından gelecek olan gurbetçiler içinse durum hayli vahim…
Hal böyle olunca turizmciler bu yıl tabiri caizse kan ağladı. Bir çok işletme kendi yöntemleriyle çözüm üretmeye çalıştı. Bir şekilde tatil yapmak isteyen halk ise kalabalık ve kapalı oteller yerine daha izole karavan ve çadır kampına rağbet göstermeye başladı. Bunu fark eden ve 1990 yılından beri hizmet veren işletmelerden biri olan Monocamp bu yıl (2020) karavan ve çadırcılara kapılarını açtı. Daha öncesinde yalnızca bungalov kiralanabilen yada günübirlik giriş yapılabilen tesis, kampçılara sunduğu olanaklarla bizden tam puan aldı.
Adanın güney batısında, Ortunç koyunda bulunan Mocamp, Cunda adasında kamp yapmak isteyenler için iyi bir alternatif. Cunda merkeze 4 km uzaklıkta olan tesis çadır ve karavan tatili yapanların tüm isteğini karşılıyor. Çocuklu aileler içinse bulunmaz bir nimet.
Denize sıfır olan bu tesiste konakladığımız 2 gün bize adeta ilaç gibi geldi. Çadır kamplarının vermiş olduğu salaşlığı seviyor, bundan son derece keyif alıyor ve her yıl çadır kampı yapıyoruz. Denize sıfır çadır kampı, aşina olduğumuz kampçı salaşlığını bir kat daha üst düzeye taşıyor ve insan içgüdüsel olarak vurdumduymaz bir kişiliğe bürünüyor. Makyajsızlığın, ne giydiğinin ya da ne giymediğinin bir önemi kalmıyor, yalnızca anı yaşamaya odaklanıyorsun…
Tesisin bu yıl kampçılara kapılarını açtığını söylemiştim. Dolayısıyla mutfak, wc gibi ortak kullanım alanları yepyeni ve tertemiz. Temizlik anlamında yeni olmasınin da payı yok değil elbet. Küçük bir konteyner içine yerleştirilen ve yeni alınan buzdolapları, elektrikli ocakların tertemiz olması görene “wow” dedirtiyor. Umuyorum ki ilerleyen yıllarda da aynı temizlik ve titizlikle hizmet vermeye devam edilir.
Çocuklu ailelerin tercih sebebi olabilecek birçok özelliğe sahip olan tesis, içindeki çocuğu öldürmeyen ve her daim çocuk kalmayı başarabilen yetişkinler için de birebir. Plajından bahsedecek olursak Cundanın nerdeyse tamamında olduğu gibi burada da plaj taşlık. Fakat sahildeki yapay kumsal oldukça kullanışlı ve çok güzel bir iskelesi mevcut.
Çocuklu Aileler İçin;
Biz ebeveynler 7/24 mesai halindeyiz aslen. Zannediyorum her birimiz kendimize ayıracağımız bir kaç saatin nasıl değerli olduğunu anne/baba olduktan sonra idrak edebildik. (artık herşey için çok geçti)
Kışın boğucu kasvetinden kurtulup tatil yapmak isteyen biz ebeveynler, Otel & İşletme seçimi yaparken “çocuklar için uygun” kategorilerinde dolaşır olduk.
Çadır kampı yapmak isteyen aileler için durum daha kolayken, Mocamp işi bir ileri seviyeye taşımış durumda.
Tesiste çocuklar ve hep çocuk kalanlar için 7 den 70’e herkesin yararlanabileceği 6 bölmeli bir trambolin, salıncaklar, futbol ve basketbol alanları mevcut.
Üstelik bunların hepsi ücretsiz. 2 günlük konaklama süresince sıkılmaya vakit bulamadık desek yeridir. Çocukların şimdiye kadarki kamp alanları içerisinde en sevdiği yer oldu diyebilirim. Bizim de öyle elbette. Daha iyisini keşfedene kadar en iyisi burası:) Çocuklu aileler için başlığı altında kendi foroğraflarımızın bulunması, 7’den 70’e söylemimi destekler nitelikte. O halde bizim için de deşarj olma yeri diyebiliriz.
Bunun haricinde denizin ortasında da bir tranbolin bulunuyor. Bu trambolin yüzmeyi sevmeyen minik veletlerin içindeki zıplama, çıldırma dürtüsünü güdülüyor. Sonra siz kendinizi “hadi tıyamboline yüzelim” diye hoş bir nida ile paçanızdan çekiştirilirken bulabiliyorsunuz.
Kamp Alanı Fiyatlar?
Tesis 3 farklı şekilde hizmet sunuyor. Biz çadır kampı hizmetinden yararlandık.
- Bungalov kiralama: Bungalovlar özel bir otel odası konforunda. İçinde özel wc duş klima TV bulunuyor. Üstelik kişisel alanı mevcut. Haftasonu gecelik fiyat 750 TL Kahvaltı ve akşam yemeği dahil. Haftaiçi iste 650 TL (2020)
- Günübirlik Giriş: Tesis günübirlikçiler için düzenli ve ayrı çardaklara sahip kişi başı giriş ücreti 75 TL (2020)
- Çadırcı & Karavancılar için giriş: Çadır & Karavan alanı kişi başı olarak fiyatlandırılıyor. Tek çadırda ya da karavanda kalacak olmanız fark etmiyor, fiyat kişi başı 75 tl (2020) olarak belirlenmiş. 12 yaşına kadar olan çocuklar için ücret alınmıyor. Günübirlik giriş ücretiyle aynı olduğunu düşünürsek çadır yada karavan alanı ücretsiz gibi oluyor.
Çadır Ve Karavancılar İçin Avantajlar Nelerdir?
- Şezlongların ücretsiz oluşu
- Duşlarda şofben olması dolayısıyla her zaman sıcak su oluşu (en önemlilerinden)
- İhtiyacınız olan her an bir muhatap bulabiliyorsunuz. Kampçılarla özel olarak sürekli ilgilenen bir abimiz vardı (adını hatırlayamayacağım) alyan anahtarı lazım olduğunda hemen yardımcı oldu. Muhabbeti hoş üslubu hoş…
Çadır Ve Karavancılar İçin Dezavantajlar Nelerdir?
Tesis bu yıl kampçılara açıldığı için ufak tefek eksikleri göze çarpsa da sunduğu hizmet ve imkanlar bunları görmezden gelmenize sebep oluyor. Aslında avantajlarının yanında dezavantajları her nekadar göze batmıyor ve ilerleyen zamanlarda çok daha iyi bir düzen oturtulacağına inanıyor olsam da, şuan için (Temmuz 2020) bu dezavantajlardan bahsetmek isterim.
- Çadırcı & Karavancıların yemeklerini yiyebileceği bir alan (masa v.s) bulunmaması.
- Yada gece oturup kağıt, okey oynayabilecekleri bir alan bulunmaması. Yahut laptop ile çalışabilecek bir alan olamaması.
- Mutfak her ne kadar şuan yeterli gibi görünse de hafta sonu kalabalığında veya ilerleyen yıllarda oluşacak olan yoğunluktan dolayı mutfak alanının yeterli olamaması. Küçük bir konteyner içine yerleştirilmiş olan mutfakta ekipman (ocak, dolap, evye) yeterli iken dar oluşundan dolayı rahat hareket edilmiyor oluşu.
Gitmeden Bilmenizde Fayda Var
- Bizim gittiğimiz tarihte (13-14 Temmuz) şanssızlığımız, şiddetli rüzgarlara denk gelmiş olmamızdı. Saatte 30 km hızla esen rüzgar, gece sabaha kadar oturup yıldızları izleme olanağını elimizden aldı ve akşamları hava epey soğuktu. Rüzgar ihtimaline karşı yanınıza kalın hırka ve uzun eşofman almanızda fayda var. Özellikle çocuk varsa.
- Gece için kalın battaniye şart
- Sabah güneşin doğuş yönünü hesaba katıp çadırı o şekilde kurmalı. Hiçbirimiz sabahın ilk ışıklaryla gözlerimizi açmak istemeyiz. (Sabahın ilk ışıklarıyla gözlerini açtılar)
- Yanınızda götüreceğiniz ekstra pikeyi güneşin doğuş yönüne göre ayarlayıp siper yapabilirsiniz. Aynı şekilde rüzgar için de siper olabilir.
- Deniz kenarı olmasının avantajını kullanın ve mümkün olduğu kadar az eşya ile gidin.
- Çadır kurulan alan çok kumlu olduğu için ister istemez çadıra girerken içeri kum giriyor. Yanınızda götürüp çadırın önüne sereceğiniz ufak hasır yada kilim bunu bir nebze olsun azaltabilir.
Nasıl Gidilir?
Cunda merkeze geldiğinizde Rahmi Koç Müzesi tabelalarını takip ediyorsunuz. Ardından önünüze çıkan Hamamcı mevki Farisin tepesi tabelası yönüne döndüğünüzde karşınıza çıkan Mocamp tabelalarını takip ediyorsunuz.
Çam ormanları boyunca önce yokuş yuları sonra yokuş aşağıya doğru ilerlediğinizde yolun sonunda diğer bir kamp alanı olan Ada camping ve Mocamp giriş tabelalarını yanyana görüyorsunuz. Tabelalardan U dönüşü yaparak kamp alanına ulaşıyorsunuz.
Kamp alanı ile ilgili detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İletişim: 0266 327 17 35
Benzer Yazılar
Bolu Yedigöller Gezilecek Yerler Her mevsim ayrı güzelliğe sahip olan Yedigöller Milli Parkı hakkında öğrenmek istediğiniz her şeyi bu yazımda bulabilirs.. Marmaris En Güzel Plajlar Marmaris'in en ünlü ve en güzel 7 plajını bu yazımda listeledim. Marmarais'e gitmeden rehber niteliğindeki bu yazıya muh.. Altınoluk Kazdağları Şahinderesi Kanyonu Altınoluk Şahinderesi kanyonu nerededir? Şahinderesi kanyonuna nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadardır? Kaz dağlarında n.. Sıcak Hava Balonu İle İlgili Herşey Sıcak hava balonu fiyatı nedir? Sıcak hava balonu nasıl çalışır? Sıcak hava balonu ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu.. Kaz Dağları Mıhlı Şelalesi Kaz Dağlarında bulunan Mıhlı Şelalesi hakkında öğrenmek istediğiniz her şey tüm detayları ile bu yazıda. Nerededir? Nası.. Kapadokya’da Yapılması Gereken En Güzel 5 şey Kapadokya'da bu 5 aktiviteyi yapmadan kesinlikle dönmeyin. Kapadokya'da yapabileceğiniz en güzel etkinlikler bu yazıda. ..En Çok Okunan Yazılar
Bolu Yedigöller Gezilecek Yerler Foça Gezilecek Yerler ve Kamp Alanları Cunda Adası Kamp Alanı Kız Kulesi Tarihi ve Efsanesi Kartepe Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Malzemeler Nasıl Kiralanır? Fiyatlar Nelerdir? Bozcaada Çadır Kampı Alanı Bozcaada Gezi Rehberi Efes Antik Kenti Marmaris Rehberi Marmaris En Güzel Plajlar